A legfinomabb áfonyás muffin

 


A legfinomabb áfonyás muffin

Hozzávalók:
2 bögre liszt
fél bögre kristálycukor
fél teáskanál só
1 és fél teáskanál sütőpor
1 bögre friss áfonya és még néhány a tetejére
1 citrom héja
1 bögre tej
1 db tojás
fél teáskanál vanília aroma
4 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra és készítsük elő a muffin sütőformát, rakjuk bele a papírkákat is.
Egy tálba tegyük bele a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és keverjük össze.
Szórjuk bele az áfonyát és a reszelt citromhéjat. Óvatosan keverjünk rajta párat. Ezzel a megoldással a liszt rátapad az áfonyákra és meggátolja azt, hogy sütés közbe lesüllyedjenek alulra!
Vegyünk elő egy kancsót és öntsük bele a tejet, a vanília aromát és az olajat aztán egy villával keverjük össze alaposan.
Ezután a tejes keveréket öntsük bele a lisztes keverékbe és egy spatulával óvatosan, de határozott mozdulatokkal keverjük össze a masszát úgy, hogy ne maradjon száraz liszt sehol.
Amikor kész a massza, töltsünk meg minden muffin papirka 3/4 ét vele.
Végezetül szórhatunk pár áfonya szemet is rájuk, hogy szebbek legyenek.
Süssük meg őket 190 C fokon 20 perc alatt.
Akkor lesz szuper, ha a tetejük aranybarna. Egy fogpiszkálóval lehet ellenőrizni a belsejüket, hogy kellően átsültek e.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm


Megjegyzések