Színes kalács
Recept
Színes kalács
Hozzávalók:
500 g liszt
250 ml tej
25 g friss élesztő
100 g vaj
100 g cukor
1 teáskanál só
1 citrom reszelt héja
ételszínezék (piros, zöld)
kakaó por
1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a cukros langyos tejben, futtassuk fel az élesztőt.
Keverjük össze a lisztet a sóval, öntsük hozzá az élesztős tejet és dagasszuk be a tésztát, közben adjuk hozzá a vajat is. Jól gyúrjuk át és osszuk négy részre a tésztánkat. Három tésztadarabot színezzünk meg egyenként, pirossal, zölddel és kakaóporral. Külön-külön meleg helyen, letakarva kelesszük 40 percig.
A megkelt tésztákat egyenlő hosszúságúra kisodorjuk, és négyes fonattal összefonjuk.
Ezután a tepsibe helyezzük és hagyjuk kelni még 30 percig.
A tojást lazán felverjük és megkenjük vele a kalács tetejét, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kihűlt állapotban,felszeletelve fogyasszuk lekvárral, vajjal, mogyorókrémmel vagy amivel csak szeretnénk.
Jó étvágyat hozzá!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése